Login
User Name:

Password:



Register
Forgot your password?
Vote for Us!
 parse description bug
Yesterday, 10:08 pm
By Remcon
Couple bugs
Dec 12, 2017, 5:42 pm
By Remcon
Bug in disarm( )
Nov 12, 2017, 6:54 pm
By GatewaySysop
Bug in will_fall( )
Oct 23, 2017, 1:35 am
By GatewaySysop
Bug in do_zap( ), do_brandish( )
Oct 18, 2017, 1:52 pm
By GatewaySysop
LOP 1.45
Author: Remcon
Submitted by: Remcon
LOP Heroes Edition
Author: Vladaar
Submitted by: Vladaar
Heroes sound extras
Author: Vladaar
Submitted by: Vladaar
6Dragons 4.3
Author: Vladaar
Submitted by: Vladaar
Memwatch
Author: Johan Lindh
Submitted by: Vladaar
Users Online
CommonCrawl, Yandex, Sogou, DotBot, Yahoo!, Bing

Members: 0
Guests: 12
Stats
Files
Topics
Posts
Members
Newest Member
477
3,706
19,240
608
LAntorcha
Today's Birthdays
There are no member birthdays today.
Related Links
» SmaugMuds.org » General » Building » Name of the rooms.
Forum Rules | Mark all | Recent Posts

Name of the rooms.
< Newer Topic :: Older Topic >

Pages:<< prev 1 next >>
Post is unread #1 Nov 7, 2011, 9:32 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

antram
Apprentice
GroupMembers
Posts58
JoinedNov 22, 2010

Hi all,

I would like to ask you something. I'm trying to change the name of the rooms when they are created. I know that the name is "The void" or "Floating in the void", but I haven't found this text in the codebase.

Could you tell me where can I find the default name of the rooms?

Thanks for all.
       
Post is unread #2 Nov 7, 2011, 10:45 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

Aurin
Magician
GroupMembers
Posts189
JoinedSep 5, 2010

In what codebase?
       
Post is unread #3 Nov 8, 2011, 12:02 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

antram
Apprentice
GroupMembers
Posts58
JoinedNov 22, 2010

Hi Aurin,

In smaugfuss, for example. I thought that this message was in the same place in all the codebases. Isn't it?

Thanks again.
       
Post is unread #4 Nov 8, 2011, 10:24 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

Aurin
Magician
GroupMembers
Posts189
JoinedSep 5, 2010

Honestly not sure if it's the same everywhere, but you can find what you're looking for in db.c and look for function: ROOM_INDEX_DATA *make_room( int vnum, AREA_DATA * area )
       
Post is unread #5 Nov 8, 2011, 10:54 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

antram
Apprentice
GroupMembers
Posts58
JoinedNov 22, 2010

Hi,

thanks a lot, aurin. I've been looking for this message for weeks with no results.

Thanks again,

Antram
       
Post is unread #6 Nov 8, 2011, 9:49 pm
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

Zeno
Sorcerer
GroupMembers
Posts723
JoinedMar 5, 2005

Just grep and you'll find it.

db.c:5373:   pRoomIndex->name = STRALLOC( "Floating in a void" );
       
Post is unread #7 Nov 9, 2011, 2:13 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

antram
Apprentice
GroupMembers
Posts58
JoinedNov 22, 2010

Hi,

Thanks Zeno. I didn't know this command. It seems to be very interesting.

Thanks again,

Antram
       
Post is unread #8 Nov 13, 2011, 10:23 am   Last edited Nov 13, 2011, 10:24 am by drmike
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

drmike
Fledgling
GroupMembers
Posts16
JoinedOct 9, 2011

Wouldn't it be in the /area files?

edit: And I still can't get the gravatar to work. :(
       
Post is unread #9 Nov 13, 2011, 4:54 pm
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

ayuri
Magician
GroupMembers
Posts239
JoinedJun 13, 2008

No, it would be in db.c for when you first create the room. After the room is created then that string gets stored in the zone.are file after the area is saved.

ayuri
       
Pages:<< prev 1 next >>