Login
User Name:

Password:



Register
Forgot your password?
Vote for Us!
Couple bugs
Dec 12, 2017, 5:42 pm
By Remcon
Bug in disarm( )
Nov 12, 2017, 6:54 pm
By GatewaySysop
Bug in will_fall( )
Oct 23, 2017, 1:35 am
By GatewaySysop
Bug in do_zap( ), do_brandish( )
Oct 18, 2017, 1:52 pm
By GatewaySysop
Bug in get_exp_worth( )
Oct 10, 2017, 1:26 am
By GatewaySysop
LOP 1.45
Author: Remcon
Submitted by: Remcon
LOP Heroes Edition
Author: Vladaar
Submitted by: Vladaar
Heroes sound extras
Author: Vladaar
Submitted by: Vladaar
6Dragons 4.3
Author: Vladaar
Submitted by: Vladaar
Memwatch
Author: Johan Lindh
Submitted by: Vladaar
Users Online
CommonCrawl, Google, DotBot, Bing

Members: 0
Guests: 12
Stats
Files
Topics
Posts
Members
Newest Member
477
3,705
19,232
608
LAntorcha
Today's Birthdays
There are no member birthdays today.
Related Links
» SmaugMuds.org » Codebases » SWFOTE FUSS » Compiling Issue: swr.exe appe...
Forum Rules | Mark all | Recent Posts

Compiling Issue: swr.exe appears and disappears!
< Newer Topic :: Older Topic > Help greatly appreciated :)

Pages:<< prev 1 next >>
Post is unread #1 Apr 9, 2008, 8:00 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

GradiumX
Fledgling
GroupMembers
Posts3
JoinedApr 9, 2008

Hello everyone. Its nice to meet you all!

Unfortunately I've been working very hard to no avail to compile my first ever SWR mud.

I plan to use this solely to build complex level projects and then be able to build offline for other SWR Muds that are looking for projects.

That aside...

My problem I guess is getting the swr.exe to actually appear AND also remain there!

What's very strange is that I receive no errors in the compile (I'm using CYGWIN by the way), and the swr.exe appears momentarily before disappearing again!

I thank you for all of your help in advance. I can't give up now!!! Hehe

Here is my makefile source:

CC = gcc
PROF =
NOCRYPT =

#Uncomment the line below if you are getting undefined references to dlsym, dlopen, and dlclose.
#Comment it out if you get errors about ldl not being found.
NEED_DL = -ldl

#Uncomment if using CYGWIN to compile with
CYGWIN_FLAG = -DCYGWIN

#Some systems need this for dynamic linking to work.
EXPORT_SYMBOLS = -export-dynamic

C_FLAGS = -g2 -Wall $(EXPORT_SYMBOLS) $(CYGWIN_FLAG) $(PROF) $(NOCRYPT) $(DBUGFLG) $(EXPORT_SYMBOLS)
L_FLAGS = $(PROF) $(EXPORT_SYMBOLS) $(CYGWIN_FLAG) $(NEED_DL) -lz -g2

#Comment out to disable cargo
USECARGO = 1

ifdef USECARGO
C_FLAGS := $(C_FLAGS) -DUSECARGO
endif


C_FILES = 11.c act_comm.c act_info.c act_move.c act_obj.c act_wiz.c boards.c \
bounty.c build.c changes.c clans.c color.c comm.c comments.c \
const.c copyover.c db.c editor.c fight.c finfo.c force.c \
fskills.c functions.c handler.c hashstr.c hunter.c interp.c keb.c \
magic.c makeobjs.c marriage.c md5.c mccp.c misc.c mud_comm.c \
mud_prog.c newarena.c pfiles.c planets.c player.c renumber.c reset.c \
save.c ships.c shops.c skills.c slay.c slicers.c slotm.c \
space.c special.c swskills.c tables.c tech.c track.c update.c


O_FILES := $(patsubst %.c,o/%.o,$(C_FILES))

H_FILES = $(wildcard *.h)

ifdef CYGWIN_FLAG
SWR = swr.exe
else
SWR = swr
endif

SWR_OLD = ../bin/swr_old.exe
COPYFILE = ../bin/cygwin/copyfile

all:
$(MAKE) -s swr

# pull in dependency info for *existing* .o files
-include dependencies.d

swr: $(O_FILES)
rm -f $(SWR)
ifdef CYGWIN_FLAG
echo "Generating dependency file ...";
$(CC) -MM $(C_FLAGS) $(C_FILES) > dependencies.d
perl -pi -e 's.^([a-z]).o/$$1.g' dependencies.d
dlltool --export-all --output-def swr.def $(O_FILES)
dlltool --dllname $(SWR) --output-exp swr.exp --def swr.def
$(CC) -o $(SWR) $(O_FILES) swr.exp $(L_FLAGS)
else
$(CC) -o $(SWR) $(O_FILES) $(L_FLAGS)
endif
echo " ";
echo "Done compiling mud.";
chmod g+w $(SWR)
chmod a+x $(SWR)
chmod g+w $(O_FILES)
ifdef CYGWIN_FLAG
./$(COPYFILE)
endif
mv $(SWR) ../bin

clean:
ifdef CYGWIN_FLAG
rm -f o/*.o ../bin/other/swr.def ../bin/cygwin/swr.exp
chmod g+w $(COPYFILE)
chmod a+x $(COPYFILE)
./$(COPYFILE)
# $(MAKE) all
else
rm -f o/*.o $(SWR_OLD) ../bin/$(SWR) ../bin/${SWR}.exe ../bin/win/swr.def ../bin/cygwin/swr.exp
# $(MAKE) all
endif


purge:
ifdef CYGWIN_FLAG
rm -f o/*.o ../bin/cygwin/swr.def ../bin/cygwin/swr.exp dependencies.d
else
rm -f o/*.o $(SWR_OLD) $(SWR) ../bin/cygwin/swr.def ../bin/cygwin/swr.exp
endif


o/%.o: %.c
# echo " Compiling $@....";
echo " $@";
$(CC) -c $(C_FLAGS) $< -o $@

.c.o: mud.h
$(CC) -c $(C_FLAGS) $<


-- End Makefile -- (This line is not in the source haha)

Thank you for your help! I sincerely hope I can get this working so I can begin building worlds again :) Is there anything strange you see here that might be causing the swr.exe to appear and then disappear again?

-Gradium

GradiumX@yahoo.com
       
Post is unread #2 Apr 9, 2008, 9:59 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

Samson
Black Hand
GroupAdministrators
Posts3,639
JoinedJan 1, 2002

You sure that's not just because it moved itself to the bin directory where the Makefile wants it when its done?
       
Post is unread #3 Apr 9, 2008, 10:08 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

David Haley
Sorcerer
GroupMembers
Posts903
JoinedJan 29, 2007

Heh. This was crossposted to Nick's forums and we both suggested the same thing. :wink:
       
Post is unread #4 Apr 9, 2008, 10:09 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

GradiumX
Fledgling
GroupMembers
Posts3
JoinedApr 9, 2008

Oh my goodness!! Hahaha, I didn't even consider the bin folder!!! *facepalm*

Thanks for awakening me from my first conscious level of newbishness!!

I will commence testing!!!

You sir are awesome!!

Thank you so much :)
       
Pages:<< prev 1 next >>